[ LOGIN VOOR KLANTEN ]The AdminCompany, OndernemingsBegeleider

29-06-2013

Over afgezanten van de koning en hun voorliefde voor rekeningen van herbergen

Er was eens een grote lakenhandelaar in het dorp bij het kasteel. De man was niet alleen goed in het verkopen van lakenstof, maar hij was gelukkig met zijn vrouw die goed was in het weven van stoffen.

Lees verder →
25-06-2013

De haas en het krimpende gat!

Er was eens een ondernemende haas die al jaren succesvol een installatie-bedrijf exploiteerde. In tegenstelling van wat in de grote mensenwereld wordt gedacht, zijn hazen tot meer in staat, dan alleen maar paaseieren produceren.

Lees verder →
14-06-2013

De nar en de hoge hoed

Op het kasteel van de koning was het regelmatig feest. De koning van het sprookjesbos was helemaal geen sober mens. Als het op plezier maken aankwam, wilde hij alleen het beste van het beste. Zijn dochter, de prinses vond het allemaal maar niets. Op dat vermaak mocht nooit de nar met de hoge hoed ontbreken. […]

Lees verder →
09-06-2013

De jonge leeuw en het administratieve labyrint

Er was eens een jonge leeuw die vers van de grote dierenschool kwam en de echte wereld wilde zien. Zijn passie lag in de administratie en hij popelde van ongeduld om zijn superieure kennis ten toon te spreiden.

Lees verder →
02-06-2013

De kredietnota in de filosofie

Op een dag kreeg een ondernemer die advies gaf aan landbouwers, bezoek van de afgezanten van de koning. Ze kwamen het werk van de grote cijferaar die de ondernemer in dienst had bewonderen. Achteraf bleek dat laatste gewoon een truc te zijn om een voet binnen de deur te krijgen. Van bewonderen was er niet […]

Lees verder →
27-05-2013

De ondernemer en zijn spiegelbeeld

Er was eens een ondernemer die heer en meester was binnen zijn eigen kleine ‘toko’. In de staatscourant noemen ze zo een onderneming een EVBA. Die E staat gewoon voor “eenpersoons”.

Lees verder →
17-05-2013

De voorraadkabouter en de ladder

Er was eens een handelaarster die gespecialiseerd was in onderkleding voor dames. Zelfs in sprookjes hebben dames dergelijke nuttige kledij nodig, in tegenstelling wat bij enkele mannen in de fantasie leeft. De handelaarster had een mooie winkel in het centrum van de stad. Zelfs de edele dames van het kasteel waren er klant.

Lees verder →
08-05-2013

De parabel van het achteruit en vooruit kijken

Er was eens een koning die sterk geloofde in het ondernemerschap. Naast zijn koninkrijk bouwde hij lustig aan een zakelijk koninkrijk. In zijn ‘factorijen’ werd alles gemaakt wat een mens nodig had. Het spreekt vanzelf dat hier heel wat goudstaven mee gemoeid waren.

Lees verder →
30-04-2013

De fabel van de schrijver en de afgezant van de koning

Er was eens, zo beginnen zelfs sprookjes in de financiële wereld, een schrijver die behoorlijk wat succes had. Men kwam van heinde en verre naar zijn schrijfwerkerij om teksten te laten dichten door deze man van woorden.

Lees verder →
24-04-2013

Deze factuur had ik niet meer verwacht…

Soms vergeet je om een factuur uit te schrijven nadat je een order hebt opgeleverd. Daarover schreven we reeds in een vorige blog. Maar het omgekeerde kan ook gebeuren.

Lees verder →